Trainingen & Workshops

ABADÁ-CAPOEIRA

Associação Brasileira de Apoio e Desenvolvimento da Arte Capoeira

LESSEN & WORKSHOPS

Laat je niet afschrikken door de indrukwekkende bewegingen en sprongen van sommige ervaren capoeristas! Capoeira is voor iedereen, of je nu jong, oud, beginner, gevorderde, goed of slecht ter been,  man of vrouw bent! De bewegingen worden altijd aangepast aan het niveau van de speler. Kom gerust eens kijken en meedoen met een les, of contacteer ons voor meer informatie voor een workshop op school, een personeelsfeest, een evenement of een kinderfeest met een Braziliaans thema!

 

Tijdens de Capoeira lessen en workshops komt het sportieve deel van de sport natuurlijk aan bod, maar er wordt ook aandacht besteeds aan de culturele en historische aspecten van Capoeira, onder andere via de muziek, Maculelê (Braziliaanse stokkendans) of Samba de Roda (Capoeira variant van de Samba).

 

CAPOEIRA VOOR KINDEREN

Capoeira is een perfecte activiteit voor kinderen! De combinatie van vechttechnieken, muziek, acrobatie en dans zorgt voor een dynamische en energieke omgeving waarin de kinderen in samenspel met andere kinderen worden uitgenodigd om plezier te maken. Capoeira verbetert de motoriek en het ritmegevoel van een kind, draagt bij aan een groter zelfbewustzijn en stimuleert het concentratievermogen. Het Capoeiraspel kent bovendien geen winnaar of verliezer, want winnen is geen doel; het gaat er om dat het spel technisch, mooi en met positieve energie wordt gespeeld.

 

LESSENREEKSEN

We organiseren verschillende lessenreeksen Capoeira in de regio Leuven voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. De reeksen starten altijd in september en januari, maar later aansluiten kan ook!

 

Tijdens de Capoeiralessen worden de kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van de Capoeira bijgebracht. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van de zogenoemde Jogo dos Animais, een variatie binnen Capoeira-spel waarbij enkel dieren worden nagebootst. Er wordt tijdens de lessen veel afgewisseld tussen de muzikale aspecten van de Capoeira, de vechttechnieken, acrobatie en uiteraard het samen Capoeira spelen in de Roda waar de kinderen kunnen laten zien wat ze tijdens de training geleerd hebben. De oefeningen worden afgestemd op het niveau van de leerling.  

 

Op 11 september starten we weer met nieuwe reeksen:

  • Wo 13u45-14u45: Groepspraktijk Neerijse
  • Wo 16u30-17u30: Sportcomplex Kessel-lo
  • Wo 18u30-19u30: Sportcomplex Kessel-lo (Familieles, dus ouders ook welkom!)

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@artecapoeira.be

 

Prijs lessenreeks september - december 2019 (14 lessen):

 

€ 100,- (Inclusief verzekering)

 

CAPOEIRA KAMPEN

Ook in 2019 organiseren we weer Capoeirakampen in samenwerking met Tofsport Leuven. Gedurende een week worden de kinderen ondergedompeld in deze Braziliaanse sport; ze leren de basisbewegingen, ritmes en muziek, en er wordt toegewerkt naar een show op de laatste dag van het kamp. De data zijn als volgt:

 

  • Paasvakantie 2019: 8-12 april & 15-19 april
  • Zomervakantie 2019: 1-5 juli, 8-12 juli, 15-19 juli, 22-26 juli, 29 juli - 2 augustus

 

Inschrijven kan via de website van Tofsport

 

 

CAPOEIRA WORKSHOPS

 

We geven ook Capoeira workshops voor kinderen tijdens mondiale dagen, sportdagen, kinderfeesten.... Contacteer ons gerust voor meer informatie! 

 

CAPOEIRA VOOR JONGEREN & VOLWASSENEN

 

Lessen voor jongeren en volwassenen vinden plaats op de volgende locaties en tijdstippen:

  • Ma 19u15-20u15: Groepspraktijk Neerijse
  • Di 19u30-20u30: Sportcomplex Kessel-lo
  • Wo 18u30-19u30: Sportcomplex Kessel-lo (Familieles, dus training samen met kinderen!)

 

In de trainingen komen de veschillende elementen van capoeira aan bod: aanval- en verdedigingstechnieken, acrobatische bewegingen, conditie, spelinzicht en de muziek. Een training begint met een goede warming up, gevolgd door het oefenen van verschillende combinaties in aanvals- en verdedigingstechnieken. Een training eindigt altijd met een Roda, de cirkel waarbinnen het Capoeiraspel gespeeld wordt onder begeleiding van muziek.  Winnen is in de Roda geen doel, Het is juist belangrijk dat het spel technisch, mooi en met positieve energie wordt gespeeld.

Prijzen lessen jongeren & volwassenen:


Per les: € 10,-

Per 3 maanden: € 100,-

Per schooljaar: € 260,-

CAPOEIRA WORKSHOPS

Op vraag geven we uiteraard ook workshops voor jongeren en volwassenen. Dit kan bijvoorbeeld voor mondiale dagen of sportdagen op middelbare scholen of het hoger onderwijs, personeelsfeesten, vrijgezellenfeesten... Naast het sportieve gedeelte kan natuurlijk ook het culturele aspect aan bod komen tijdens de workshops. Ook kunnen we tijdens de workshop de Capoeira afwisselen met Maculelê en Samba de Roda, twee andere aspecten binnen de Capoeirakunst. Maculelê is een levendige Afro-Braziliaanse stokkendans waarbij de Capoeiraspelers ritmisch stokken tegen elkaar slaan onder begeleiding van het opzwepende geluid van percussie-instrumenten. Samba de Roda is een Capoeira variant op de populaire Braziliaanse Samba.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor meer informatie!

 

 

 

CONTACTEER ONS:

 

ABADÁ-Capoeira Leuven / Vida e arte vzw

Instrutor Nordeste / Márcio Carvalho da Silva

Tel: 0032 47 4272313

Email: Info@artecapoeira.be

 

LESSEN & TRAININGEN:

 

Kinderen:

Wo 13u45-14u45: Groepspraktijk Neerijse 

Wo 16u30-17u30: Sportcomplex Kessel-lo

Wo 18u30-19u30: Sportcomplex Kessel-lo (Familieles!)

Jongeren & Volwassenen:

Ma 19u15-20u15: Groepspraktijk Neerijse 

Di 19u30-20u30: Sportcomplex Kessel-lo

Wo 18u30-19u30: Sportcomplex Kessel-lo (Familieles!)

Staan je ideale tijdstip en locatie er niet bij? Verzamel vrienden, kennissen, collega's en familie en we kunnen een nieuwe groep opstarten!